Müdürün Mesajı

Değerli Öğrenciler,

Yakın Doğu Üniversitesi İngilizce Hazırlık Okuluna hoş geldiniz. Burada geçireceğiniz süre boyunca İngilizce eğitiminde en gelişmiş yöntemler ve en yenilikçi teknolojik yaklaşımları kullanarak hazırlanmış bir programı takip ediyor olacaksınız.

Okulumuzda Avrupa Dilleri Ortak çerçeve programına uyumlu olarak A1 seviyesinden B2 seviyesine kadar hazırlanmış bir eğitim programı takip edilmektedir. İngilizcenin yapısından değişik bağlamlarda kullanılan,yaşayan İngilizcenin öğretimini de içerecek şekilde hazırlanmış müfredatlarla öğrencilerimizin akademik ihtiyaçları karşılanmaktadır.

Programımızı oluştururken kullanılan kaynaklar, platformlar 21. yüzyıl konuları ve 21. yüzyılda yaşam için gerekli becerilerin geliştirilmesini hedefleyen bir anlayışla tercih edilmiştir. Bu sayede öğrencilerimiz İngilizce dil eğitimleri boyunca güncel konularda farkındalık kazanarak analitik düşünme, çözüm üretme, sunum yapabilme becerilerini de geliştirerek bölümlerine bu kazanımlarla gitmektedirler.

İngilizce Hazırlık Okuku ekibi olarak bizler öncelikli olarak öğrencilerimize İngilizce dilinin yaşamlarındaki önemi konusunda farkındalık kazandırılması gerektiği bilinciyle hareket etmekteyiz. Bu bilincin getirdiği hevesle de öğrencilerimize kazandıracağımız beceriler sadece akademik değil üniversite yaşamına da en kolay şekilde adapte olabilecekleri şekilde düzenlenmekte ve aktarılmaktadır.

İngilizce Hazırlık Okulumuz nice başarılara ulaşmayı hedefleyen çalışmalarda sizlerle birlikte olmayı temenni eder, hepinizi sevgiyle kucaklarız.

Aslı Kasabalı GÜNHAN

İngilizce Hazırlık Okulu Müdürü

Tarihçe

Yakın Doğu Üniversitesi İngilizce Hazırlık Okulu 1988 yılında Lefkoşa şehir merkezindeki bir evkaf binasında üniversitemiz kurucu rektörü Dr. Suat Günsel tarafından kurulması ile faaliyete geçmiştir.

Üniversitemizin yıllar içerisinde yaşamış olduğu  büyük değişim ve gelişimiyle paralel olarak, İngilizce Hazırlık Okulu çok daha büyük ve modern yeni binasına (Eğitim Sarayı) 2004 yılında kavuşmuş ve gerekli tüm teknolojik sistemlerle donanmış sınıflarda İngilizce eğitimi vermeye devam etmiştir.

İngilizce Hazırlık Okulu Avrupa Ortak Diller Çerçevesine uyumlu olarak A1 seviyesinden C2 seviyesine kadar kurs düzenleme ve sertifika verme yetkisine sahiptir.