Müdürün Mesajı

Değerli Öğrenciler,

Yakın Doğu Üniversitesi İngilizce Hazırlık Okuluna hoş geldiniz. Burada geçireceğiniz süre boyunca İngilizce eğitiminde en gelişmiş yöntemler ve en yenilikçi teknolojik yaklaşımları kullanarak hazırlanmış bir programı takip ediyor olacaksınız.

Okulumuzda Avrupa Dilleri Ortak çerçeve programına uyumlu olarak A1 seviyesinden B2 seviyesine kadar hazırlanmış bir eğitim programı takip edilmektedir. Bu seviyelerin yanı sıra programımızda akademik İngilizce, sağlık bilimleri öğrencilerine yönelik İngilizce, iş İngilizcesi eğitimleri de yer almaktadır.

Programımızı oluştururken kullanılacak kaynaklar, platformlar 21. yüzyıl konuları ve 21. yüzyılda yaşam için gerekli becerilerin geliştirilmesini hedefleyen bir anlayışla tercih edilmiştir. Bu sayede öğrencilerimiz İngilizce dil eğitimleri boyunca güncel konularda farkındalık kazanarak analitik düşünme, çözüm üretme, sunum yapabilme becerilerini de geliştirerek bölümlerine bu kazanımlarla gitmektedirler.

İngilizce Hazırlık Okuku ekibi olarak bizler öncelikli olarak öğrencilerimize İngilizce dilinin yaşamlarındaki önemi konusunda farkındalık kazandırılması gerektiği bilinciyle hareket etmekteyiz.

Tüm bunların yanı sıra, İngilizce öğrenirken hayata dair, toplum bilincini oluşturmak adına birçok sosyal sorumluluk faaliyetlerimiz yer almaktadır. Okulumuz özellikle çevre dostu bir okul olma anlayışıyla çevreye duyarlılık kazandırma projelerine önem vermektedir.

Pandemi sürecinde çevirim içi derslerle öğrencilerimize hiçbir mağduriyet yaşatmadan derslerine devam edilmesi sağlanmıştır. Bu süreçte zaman mevhumu gözetmeksizin öğrencilerimize ihtiyaçları doğrultusunda gerekli desteği veren hocalarımız ve ekip arkadaşlarımız bir kez daha başarılarını kanıtlamışlardır.

İngilizce Hazırlık Okulumuz nice başarılara ulaşmayı hedefleyen çalışmalarda sizlerle birlikte olmayı temenni eder, hepinizi sevgiyle kucaklarız.

İngilizce Hazırlık Okulu Müdürü Deniz MAŞERA ALTAY

Tarihçe

Yakın Doğu Üniversitesi İngilizce Hazırlık Okulu 1988 yılında Lefkoşa şehir merkezindeki bir evkaf binasında üniversitemiz kurucu rektörü Dr. Suat Günsel tarafından kurulması ile faaliyete geçmiştir.

Üniversitemizin yıllar içerisinde yaşamış olduğu  büyük değişim ve gelişimiyle paralel olarak, İngilizce Hazırlık Okulu çok daha büyük ve modern yeni binasına (Eğitim Sarayı) 2004 yılında kavuşmuş ve gerekli tüm teknolojik sistemlerle donanmış sınıflarda İngilizce eğitimi vermeye devam etmiştir.

İngilizce Hazırlık Okulu Avrupa Ortak Diller Çerçevesine uyumlu olarak A1 seviyesinden C2 seviyesine kadar kurs düzenleme  ve sertifika verme yetkisine sahiptir.